A Vonzás Törvény alkalmazása 3. rész | A Múlt elengedése

A Múlt elengedése

A Vonzástörvény gyakorlásában az egyik legfontosabb tananyag következik, éppen ezért fontos, hogy körültekintően tanulmányozd át ezt a részt.

A Vonzástörvény alkalmazása 1. lépés

Képesek vagyunk azt gondolni, hogy a múlt nem játszik különösebb szerepet az életünkben. Ami volt, az elmúlt. De ahhoz, hogy a vonzás törvényét megértsük hogyan működik, elengedhetetlen megvizsgálni a témát.

Már csak azért is, mert amit a múltban rendeltünk, azt éljük most. Ez azt jelenti, hogy ami most jelenleg történik az életünkben, ahogy élünk jelenleg, azt korábban már megrendeltük.

Gondolj egy kicsit bele, és figyeld meg a következő példát; egy étteremben ülsz, arra várva, hogy kihozzák neked azt, amit rendeltél. A pincér kisvártatva meg is érkezik, és leteszi eléd a rendelt ételt. Ránézel, és azt mondod. – Igen, valóban ezt rendeltem, de meggondoltam magam, nem lehetne esetleg valami mást kérni helyette? – Mire a pincér. – Na de Uram, ezt mindenképpen itt hagyom, mert már megrendelte, nem tudom vissza vinni, legfeljebb leteszem ide az asztalára, és dönthet úgy, hogy figyelmen kívül hagyja, közben pedig neki állok az új rendelésének, de ezt is, mivel megrendelte, ki kell fizetnie.

Talán a gyakorlatban ritka az ilyen kisarkított helyzet, de a példa önmagáért beszél.

Dönthetünk arról, hogy figyelmen kívül hagyjuk a legelső rendelést, de attól az még ott van, és létezik. Nem utolsó sorban az árát is ki kell fizetni. Rendelhetünk új ételt, de ezzel nem tűnik el az első rendelés.

Egy jobb példa jutott eszembe, hasonló, mint az első, de talán jobban szemlélteti a tananyag lényegét;

Egy baráti társasággal elmész szórakozni a közeli sörözőbe. Mindannyian rendeltek egy kör rövid italt. Közösen megegyeztek abban, hogy whiskey-t fogtok inni. Kihozzák az első kör whiskey-t. Fogod magad, és kiiszod félig a poharat. De ez neked túl erős és az íze sem jön be, mert eddig nem igen szoktál whiskeyt inni. Na de a barátaidat nem ilyen fából faragták, ők egy löketre kiisszák a poharat. Az egyik haverod már rendelné a következő kört, mire te visszakozol, hogy neked nem kell, mert még az előzőt sem ittad meg, és helyette inkább valami más rövidet innál, mondjuk vodkát. A barátod erre azt mondja, hogy ha már egyszer ezt kérted te is, meg kell innod. Addig nem hozza a következő kört, ameddig nem ittad meg teljesen a whiskeyt. Ekkor a többi barátod is biztat, hogy mi lesz már, mert addig ők sem ihatnak, ameddig ki nem ittad a poharadat. Kénytelen vagy meginni azt amit először rendeltél, mert addig nem jön a következő kör ital.

Ez a példa sokkal jobban szemlélteti azt, hogyan is működnek a korábbi rendeléseid. Hiába rendelsz meg tudatosan egy másik jövőt, amíg nem veszel tudomást a korábbi rendelésedről, és nem vagy hajlandó teljes mértékben átélni és elfogadni, addig nem fog semmilyen más jövő megvalósulni. Teljesen mindegy mennyiszer kéred, és milyen hosszú ideig.

Ezért túl kell lépned a múlton, teljes mértékben át kell élned, és el kell fogadnod, mert azt is te rendelted meg korábban. Ne várd, hogy valami is meg fog történni ezek előtt.

A múltbéli rendelésedet át kell élned és el kell fogadnod! Kénytelen vagy, mert addig hiába rendelsz bármit is, amíg a régit sem vagy hajlandó elfogadni, átélni. Ez az első lépés a vonzástörvény tudatos gyakorlásában. A következő módszer szolgál erre a legmegfelelőképpen;

Mestergyakorlat – A Múlt Elengedése

Témakör: Anyagi helyzet

Vonulj félre egy csendes, nyugodt helyre, ahol senki nem fog zavarni pár órán át. Majd helyezkedj el kényelmesen, és csukd be a szemed. Ne gondolj semmire, csak a csendre koncentrálj. Hagyd, hogy kiürüljön az elmédből az összes gondolat. Amikor már elcsendesítetted az elmédet, és a légzésed is nyugodt és állandó, akkor gondolj arra, milyen amikor pénzhiányban szenvedsz, állandó problémáid vannak, és semmi sem sikerül. Olyannyira fokozd ezeket a rossz érzéseket, hogy szinte fizikailag is érezd a sanyarú sorsodat. Képzelj el minden olyan lehetséges szituációt, amikor nincs pénzed, és már fizikailag szenvedsz a nyomorult helyzeted miatt. Tölts el egy kis időt ebben az állapotban, ne fogd vissza magad, mert át kell élned a pénzhiány keltette összes érzést. És közben gondolj arra, hogy igen, ezt én rendeltem magamnak, és most szembe nézek vele. Hadd jöjjenek a nyomorúságos érzések. Igen, tudatában vagyok annak, és elfogadom, hogy ezt ÉN rendeltem az életembe, bármikor korábban, amikor is csak eszembe jutott, hogy az életem hasonló fordulatot is vehet.

Amikor ezzel végeztél, fordítsd meg a gyakorlatot. Vegyél egy mély lélegzetet és most kezdj el arra gondolni, hogy bőségben élsz, hogy mindened megvan, amire csak vágytál. Itt sem kell visszafognos magad, adj bele mindent amit csak el tudsz képzelni. Képzeld el, hogy annyi pénzed van, hogy dolgoznod sem kell, képzelj el minden olyan szituációt, amiben Te egy sikeres ember vagy. Bőségben, nyugalomban, gazdagságban, harmóniában élsz egy olyan nagy házban, amelyet csak el tudsz képzelni. Képzeld el, hogy milyen ember vagy ebben a helyzetben, képzeld el a körülötted lévő embereket, azt az életet, amelyben legszívesebben azonnal felébrednél, és ott folytatnád, ahol a vizualizációd véget ért. Ugye mennyivel jobb érzések szabadultak el benned ebben a vizualizációban? Ég és föld a kettő!

Miután végeztél a bőség elképzelésével, vegyél egy mély lélegzetet! És most válassz! Nincs kétségem afelől, hogy az utóbbit választod, mint mindenki. Jelentsd ki magadnak;

Mostantól Én döntök az életem felől, és én a gazdagságot választom!

Érezd a megnyugvást, hogy ettől a perctől kezdve Te irányítod az életedet! Könyveld el magadban, hogy eldöntötted, hogy milyen életet szeretnél! Légy határozott ebben a döntésben, és tekintsd a legfontosabb döntésnek, amit valaha is meghoztál az életedben!

ELENGEDÉS

Ha ezzel is megvagy, akkor következzen a folytatás. Még mindig ebben a nyugodt állapotban vagy csukott szemmel. Arra kérlek, hogy most térj vissza a nyomorúságos élet elképzeléséhez, és most még intenzívebben képzeld el a nyomorúságos pénztelen, szerencsétlen életedet, oly mértékben, hogy az már teljes mértékben lesújtson téged. Minden olyan szituációt képzelj el, amiben hátrányod és szényened származhat ebben a nyomorúságos életben. Érezd a szégyent, a kétségbeesést és a félelmet olyan mértékben, hogy azt gondold, hogy legszívesebben kimennél a világból, és elbújnál valami olyan helyen, ahol senki nem talál rád. Majd mikor ezzel is megvagy, kezd el elengedni!

Engedj el mindent, amit ez a nyomorúságos élet adhat! Mond azt, hogy;

Elengedem! Tudom, hogy ezt is én vonzottam magamhoz, de most elengedem! Nincs szükségem rá!

Vegyél közben mély lélegzeteket és ahogy kifújod a levegőt, érezd, hogy egyre több ellenállást lélegzel ki, minden egyes kilégzésnél egyre több és több nyomorúságot és szenvedést engedsz ki magadból. Érezd a megkönnyebbülést! Érezd a felszabadultságot, amit ennek a nyomorú életnek az elengedése adhat!

Gyakorold az elengedést egészen addig, míg teljesen fel nem szabadulsz, amíg nem kezded el érezni, hogy teljesen megnyugodtál!

Innen folytatjuk a következő részben...

Google+ megosztás

Használd az egyéb megosztó ikonokat:

Szólj hozzá Te is! (Jelentkezz be előbb a Facebookra!)

Osszad meg ezt a cikket: